Carragher: Niko nije ni blizu Chielliniju, zbog njega sam skočio i aplaudirao

"Ko je engleski Chiellini?"

Carragher: Niko nije ni blizu Chielliniju, zbog njega sam skočio i aplaudirao

Protekle srijede je Juventus nakon preokreta uspio savladati Tottenham u Londonu rezultatom 2:1 u revanš meču osmine finala Lige prvaka, te je Stara dama na taj način stigla do plasmana u četvrtfinale ovog takmičenja s obzirom da je prvi susret završen remijem, 2:2.

Gonzalo Higuain i Paulo Dybala su pogađali za Juve, ali je vjerovatno čovjek odluke bio iskusni štoper Giorgio Chiellini koji je odigrao još jednu vrhunsku partiju, a njegova izvedba nije promakla ni legendarnom engleskom defanzivcu Jamieju Carragheru.

Carragher je bio oduševljen Chiellinijem, pa nije štedio komplimente na njegov račun u članku za The Telegraph, te je poručio da Engleska trenutno nema defanzivca ni blizu kvalitetnog kao što je iskusni Italijan.

"Gdje je engleski Chiellini? Ko među štoperima u reprezentaciji Engleske može pružiti izvedbu kalibra Chiellinijeve u posljednjih 20 minuta protiv Tottenhama? Niko nije ni blizu... To je velika briga pred Mundijal. Kada se Engleska nađe pod pritiskom ko će preuzeti odgovornost poput štopera Juventusa?", napisao je Carragher, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Šta god da se desi u Ligi prvaka ove sezone, Chiellinijevo presijecanje Heung-Minovog pasa će se dugo pamtiti. Zbog njega sam skočio i aplaudirao ispred TV-a. Pa onda i slavlje Chiellinija i Buffona, sve mi se dopalo... Dybala je možda postigao pobjedonosni gol, ali siguran sam da su svi u svlačionici Juventusa zahvaljivali Chielliniju."

"Chiellinijeva partija me natjerala da shvatim šta mi najviše nedostaje kada je fudbal u pitanju. On je mogao mirno zaspati u srijedu navečer nakon takve partije u organizaciji i izdržljivosti tokom zadnjih 20 minuta susreta... Kako se meč bližio kraju rekao sam svom sinu: Samo gledaj Chiellinija, gledaj sve što on radi", završio je svoj članak legendarni defanzivac Liverpoola.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi