Po dva gola Vossena i Mboyoa za ubjedljiv trijumf Genka

Belgijska Pro liga, 8. kolo

Po dva gola Vossena i Mboyoa za ubjedljiv trijumf Genka

U posljednjem susretu 8. kola belgijske Pro lige Genk je na svom trenu za ubljedljivih 5:2 savladao najveće iznenađenje prošle sezone Zulte Waregem. 

Gosti su odlično otvorili utakmicu i već u 3. minuti stigli do vodstva, Habibou je bio strijelac na asistenciju Hazarda. 

Fudbalerima domaćeg sastava trebalo je dosta vremena da se oporave od ranog vodstva gostiju, pa su do izjednačujućeg pogotka stigli tek u finišu prvog poluvremena. Mboyo je pogodio u 39. minuti za konačan rezultat prvog poluvremena.

Nastavak je donio sasvim drugu sliku na terenu. Igrači Genka bili su mnogo rastrčaniji, agresivniji, pa su u periodu od 63. do 71. minute uspjeli postići čak tri gola. 

Prvo je Mboyo svojim drugim golom donio vodstvo od 2:1, da bi nekoliko minuta kasnije Vossen povisio na 3:1. Atmosfera na stadionu nakon trećeg gola nije ni splasnula kako treba a Vossen je po drugi put večeras matirao gostujućeg golmana.

Zulte je preko Hazarda, inače brata fudbalera Chelseaja, uspio smanjiti na 4:2 u 73. minuti iz penala, ali već tada je bilo kasno za stizanje prednosti od dva gola. 

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Na kraju je tačku na „i“ golom u posljednjoj minuti susreta stavio Gorius, precizno izvedenim penalom, za konačnih 5:2.

Belgijska Pro liga, 8. kolo: 
Genk – Zulte Waregem 5:2 (Mboyo 39, 63, Vossen 69, 71, Gorius 90+4 / Habibou 3, Hazard 73)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.