Pobjeda Lazija nad Sienom, Luliću 90 minuta

Šesto kolo Serije A

Pobjeda Lazija nad Sienom, Luliću 90 minuta

Završeno je sedam susreta šestog kola talijanske Serije A. Nešto ranije odigran je susret između Udinesea i Genoe koji je završio remijem (0:0).

Lazio našeg Senada Lulića na svom je terenu savladao Sienu sa 2:1, a naš internacionalac je odigrao svih 90. minuta.

Rimska ekipa je povela golom Edersona u 18. minuti, nakon kornera kog je izveo Ledesma. U 38. minuti, domaći su povisili na 2:0. Golman Siene, Pegolo oborio je Miroslava Klosea u kaznenom prostoru, a sudac je pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrožije kazne bio danas sjajni Ledesma. U nastavku susreta, gosti nisu imali dovoljno snage da se spase poraza, ali su ipak uspjeli da smanje na 2:1 golom Pacija u 90. minuti susreta.

Ekipe Sampdorije i Napolija odigrale su danas na stadionu Luigi Ferraris svoj duel, a konačan rezultat glasio je 0:1. U prvom poluvremenu igralo se dobro na obje strane, ali golova nije bilo. U drugih 45 minuta, obje ekipe su pokušale otvorenijom igrom dođu do gola, a to je urodilo plodom gostima koji su poveli u 67. minuti iz penala kog je izveo sjajni Edinson Cavani. Gastaldello je u tim trenucima isključen pa su domaći igrali sa deset igrača. To je pomoglo Napoliju koji je na kraju uspio da odbrani svoju prednost i slavi.

Bologna je u današnjem susretu sa ubjedljivih 4:0 savladala Cataniu.Već nakon prvih 45 minuta, domaći su vodili sa 2:0, a golove su postigli Guarente u 19. i Gilardino u 40. minuti. U nastavku susreta, Gilardino je još jednom pogodio. Gol za 3:0 postignut je u 61. minuti na asistenciju Diamantija. Do kraja domaći su postigli i svoj četvrti gol, a stijelac za je bio Kone u 94. minuti,Bologna je ovom pobjedom upisala vrijedne bodove pred nastavak sezone.

Torino je danas sa gostovanja kod Atalante uspio da slavi sa ubjedljivih 1:5 te da odnese sva tri boda. Domaći su poveli golom Denisa u 28. minuti, da bi Bianchi iz penala poravnao na 1:1. U drugom poluvremenu gosti ubacuju u brzinu više i uspjevaju da postignu još tri gola. Gazzi je pogodio u 62., a Stevanović u 66. minuti. Ipak, tu nije bio kraj golijade gostiju. D'Ambrosio je u 73. minuti pogodio za peti gol na utakmici, a samo tri minute kasnije Bianchi je pogodio za konačnih 1:5.

Ekipa Palerma je na svom terenu savladala Chievo te je uspjela da osvoji nova tri boda. Krajnji rezultat je glasio 4:1, a nakon prvog poluvremena ekipe su bile izjednačene (1:1). Za domaće je u 13. minuti pogodio Miccoli, da bi petnaest minuta kasnije Rigoni stvari vratio na početak. U drugom poluvremenu Miccoli je drugim svojim golom danas povisio na 2:1. Par minuta kasnije kod domaćih je isključen Brienza, ali to nije spriječilo Palermo da osiguran svoju pobjedu. Giorgi i danas izvrsni Miccoli su golovima u 80. i 82. minuti. postavili konačnih 4:1.

Pescara je danas odnijela vrijedna tri boda sa gostovanja kod Cagliarija. Prvo poluvrijeme je završilo bez golova, a u nastavku utakmice, Terlizzi je pogodio za 0:1. U 76. minuti Weiss je povisio na 2:0, a domaće je u igru vratio Pinilla iz penala u 82. minuti. Treba također napomenuti da se domaći od 54. minute igrali sa igračem manje. Rossettini je zaradio drugi žuti karton. Do kraja promjene rezultata nije bilo.



Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.