Pobjeda protiv Farskih Otoka spasila Trapattonijevu klupu

Trapattoni ipak ostaje selektor Irske

Pobjeda protiv Farskih Otoka spasila Trapattonijevu klupu

A. Haznadarević

Selektor fudbalske reprezentacije Irske Giovanni Trapattoni dobio je zeleno svjetlo da vodi ekipu i u nastavku kvalifikacija za prvenstvo svijeta 2014. 

Činilo se da je 73-godišnji Italijan pred otkazom nakon debakla prošlog petka u Dublinu od Njemačke (6:1), što je najteži poraz Iraca na domaćem terenu. Međutim, pobjeda na gostovanju protiv Farskih ostrva (4:1) povećala je nadu ostrvske selekcije da bi ipak mogla do drugog mjesta u C-grupi kvalifikacija. 

 

Upravni odbor Fudbalskog saveza Irske (FAI) insistirao je na jučerašnjem sastanku da poznati italijanski stručnjak ostaje najbolji čovjek za taj posao. 

 

"Razočarani smo lošim rezultatom protiv Njemačke, ali vjerujemo da i dalje imamo realne šanse da se kvalifikujemo na SP. Trapattoni ostaje na kormilu reprezentacije", saopštio je FAI. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

Irska je trenutno trećeplasirana u grupi sa šest bodova i zaostaje bod za Švedskom, a četiri za liderom Njemačkom koja ima utakmicu više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.