Pobjeda Tottenhama, Portsmouth preokrenuo
Kranjčar je razveselio svoje navijače

Hull i Burnlay naparvili korak unazad

Pobjeda Tottenhama, Portsmouth preokrenuo

M. Maksimović

Danas je odigrano šest utakmica 31.kola Premiershipa. Domaći sastavi su uzeli 12 bodova, gostima četiri. Sigurni na svom terenu su bili Sunderland i Everton, dok je Tottenham u gostima savladao Stoke.

Na Britannia stadionu, Tottenham nije briljirao, ali je uzeo sva tri boda. Možda je ekipa sa White Hart Linea morala i lakše doći do pobjede jer je 40 minuta Stoke igrao sa igračem manje, ali bodovi su bodovi.  Prvi gol na utakmici postiže iskusni Eidur Gudjohnsen koji je stijelac nakon samo nekih 30 tak sekundi igre u nastavku. Samo minutu kasnije Stoke City je ostao bez Deana Whiteheada koji je zaradio drugi žuti karton, međutim i sa igračem manje Stoke stiže do poravnanja.

U 64.minuti Assou-Ekotto je skrivio jedanaesterac, a siguran izvođač je Matthew Etherington. Nakon izjednačenja, Stoke igra dobro, Tottenham upada u probleme, ali se onda pojavljuje Niko Kračnjar koji golom u 78. minuti za 2:1 donosi pobjedu svom sastavu.


Everton je bio siguran protiv Boltona koji je držao nulu sve do 72.minute. Međutim, gosti su dvije minute ranije ušli i probleme jer je isključen Steinsson, što je Everton znaoi kazniti. Prvo je Arteta postigao gol za 1:0 u 72.minuti, a konačnih 2:0 postavio je Pienaar minutu prije kraja.


Sunderland u posljednje vrijeme igra sve bolje, a to je na svojoj koži osjetio Birmingham. Darren Bent je zabijao silovito na startu, u 11 minuta dva puta se upisao u strijelce,  Jerome je nakon sat vremena igre smanjio na 2:1, a konačnih 3:1 postavlja Campbell dvije minute prije kraja.


Da je u Engleskoj dres kluba svetinja, mogli smo uvjeriti u ovom kolu. Otpisani Portsmouth je nakon preokreta oobjedio Hull. Golom Caleba Folana, u 27. minuti utakmice, Hull je imao minimalno vodstvo, ali je do poluvremena utakmica u egalu jer je Tommy Smith strijalac.Folan se nije predavao, ponovo je isti strijelac 17 minuta prije kraja.Međutim u finišu utakmice, prvo u 88.minuti O'Hara postiže gol za 2:2, a pobjedu Portsmouthu donosi Nwankwo Kanu u sudijskoj nadoknadi.


Do pobjede je u završnici stigao i Wigan. U susretu direktnih konkurenata za opstnak, Wigan je golom Rodallege u sudijskoj nadoknadi osigurao tri važna boda.


Važne bodove na svom terenu je prokockala Aston Villa, tačnije domaćini su isčupali jedan bod. Carew je načeo mrežu gostiju u 16.minuti, a Craddock je uzvratio sedam minuta kasnije.Posao svojoj ekipi je zakomplicirao i Milner autogolom u 38.minuti. Villu je na kraju spasio Carew, drugom golom osam minuta prije kraja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.