Pobjeda za mir u kući

HŠK Zrinjski

Pobjeda za mir u kući

Negativni niz od tri utakmice bez pobjede pod Bijelim Brijegom napokon je završen. 

U Mostaru je oružje položio bijeljinski Radnik, momčad koja je prva u ovoj sezoni svladala Plemiće u trećem kolu PL u utakmici 3. kola Premijer lige BiH. Rezultat možda, za one koji utakmicu nisu gledali, sugerira da je pobjeda izborena lagano, no to nije bilo baš tako. Momčad Radnika je pri vodstvu Zrinjskog od 1:0 promašila stopostotnu šansu, u situaciji kada je Hadžić izbio sam ispred Pirića i tko zna što bi dalje bilo da je Radnik izjednačio. 

I sam trener Slišković je izjavio da je što se tiče same igre, zadovoljniji bio u porazu protiv Širokog, nego u ovoj pobjedi. No, pobjedi se u zube ne gleda. Zrinjski je na diobi prvog mjesta s NK Široki Brijeg koji za tri pogotka ima bolju gol razliku. Bilo je teško psihički izdići se iznad svega što je u prošlim tjednima treslo tabor Mostaraca.

Pobjedom je Zrinjski opet dva boda ispred Željezničara koji je remizirao u Vitezu sa skoro već otpisanim domaćinom, dok je Zrinjski zasada u mrtvoj trci sa zahuktalim Širokim koji je demolirao slabašni Čelik na Bilinom polju.

U Zrinjskom su sebi zadali tešku misiju, iz svih preostalih utakmica izvući maksimalan učinak. Već iduće kolo, nakon pauze, pred Plemićima će biti jako teška zadaća. Gostovanje kod Krupe svima je iznimno teško i to neće biti iznimka ni s nogometašima Zrinjskog.

Podsjetimo, prva utakmica u Mostaru završena je teškim trijumfom aktualnog prvaka, golom Stojkića, a prikazana igra bila je daleko od šampionske. Krupa se u posljednjih par sezona etablirala kao jak i respektabilan premijerligaš, no ohrabreni prekidom crnog niza, te povratkom dosta nogometaša s liste ozlijeđenih i kartoniranih, u redovima Plemića imaju pokriće za optimizam. 

U trku za šampiona se legitimno uključilo i FK Sarajevo koje od dolaska na klupu Husrefa Musemića igra možda i najljepši nogomet u PL, te će trka za prvaka, kako jesenjeg, tako i konačnog, biti vjerojatno izjednačena do samog kraja. Zrinjski ima, barem na papiru, nešto lakši raspored od svojih konkurenata, te će Sliškovićeve trupe i iz te činjenice pokušati izvući što veću korist. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče popularnog Bake, dosta se proteklih dana spominjala i njegova smjena, no u klubu su odlučili dati povjerenje treneru koji je ekipu na koncu prošle sezone proveo prvu kroz ciljnu ravninu, te su u nedavnom priopćenju najavili isti scenarij i na kraju ove sezone. Istina, kraj sezone je daleko, a ponešto će se pitati i momčadi Širokog, Željezničara i Sarajeva.

Kako god bilo, pred nama je možda i najneizvjesnije prvenstvo u povijesti, najneizvjesnije u smislu broja momčadi koje napadaju tron. Prvenstvenu stanku Plemići će vjerojatno dijelom provesti u omiljenoj destinaciji za punjenje baterija u Međugorju, te imati više vremena za rekuperaciju i pripremu za nove utakmice.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi