Pobjede Arisa i Kavale, Pašalić 14, Mitrović pet poena

Pašalić još jednom odličan

Pobjede Arisa i Kavale, Pašalić 14, Mitrović pet poena

Ovog vikenda igra se osmo kolo Grčke košarkaške lige, a svoje mečeve odigrali su i Nemanja Mitrović i Muhamed Pašalić.

Aris - Ikaros 70:60

 

Aris ove sezone igra ispod očekivanja, a današnji susret sa Ikarosom bio im je itekako važan. Aris i nije najbolje otvorio ovaj susret, a nakon deset minuta igre gosti su vodili, 22:17. U nastavku prvog poluvremena mnogo bolja igra Arisa, za samo par minuta došli su do preokreta i do odlaska na odmor zadržali vodstvo. Drugi period dobili su rezultatom, 22:12. 

 

Nastavio je Aris u drugom poluvremenu kako je stao u prvom, pa su Solunci nakon pet minuta igre u nastavku imali osam poena viška. Uspio se gost vratiti i u odlučujućih deset minuta ući sa četiri poena zaostatka. Aris ovaj put nije prosuo vodstvo i na kraju je stigao do zasluženog trijumfa, 70:60.

 

Najefikaniji u redovima Arisa bio je Pelekanos, dok je naš Muhamed Pašalić još jednom bio odličan sa 14 poena i tri skoka. Kod gostiju 21 poen postigao je Gibson.

 

Kavala - Peristieri 84:79

 

Kavala je na svom parketu dočekala Peristieri. Prvih deset minuta proteklo je u izjednačenoj košarci, a nakon prve četvrtine rezultat je bio, 20:20. U nastavku nešto bolja igra Kavale, a zanimljivo i u ovom susretu nakon dvadeset minuta igre rezultat je bio 39:34 za domaćina.  

 

Nije Kavala ispustila prednost ni u trećoj četvrtini, a nakon pet minuta igre u nastavku vodili su 52:43. Do kraja je Kavala bez problema kontrolisala igru i rezultat i slavila, 84:79.

 

Najefikasniji u redovima Kavale bili su Gagaloudis i Panos sa 19, odnosno 17 poena. Naš reprezentativac Nemanja Mitrović postigao je pet poena, te upisao dva skoka i dvije asistencije. Kod gostiju 22 poena postigao je Kanonidis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti