Pobjede Borca i GOŠK-a, remi Slobode i Čelika

Liga za opstanak

Pobjede Borca i GOŠK-a, remi Slobode i Čelika

Današnjim utakmicama u Banjaluci, Gabeli i Tuzli kompletirano je treće kolo Lige za opstanak. Pobjede su ostvarili Borac i GOŠK, dok je duel između Slobode i Čelika završen neriješenim rezultatom. 

Borac je na Gradskom stadionu u Banjaluci ugostio Vitez, međutim crveno-plavi pod vodstvom Darka Vojvodića teže od očekivanog su došli do minimalne pobjede nad "fenjerašem" Premijer lige BiH. 

Banjalučani su bolje otvorili meč i u prvih desetak minuta su imali šanse preko Puzigaće i Kunića, a nedugo nakon toga i Veselinovića, no golman gostiju je njihove pokušaje zaustavio i ostalo je 0:0. 

Iako su Vitežani praktično otpisani, izabranici Ivice Bonića nisu se došli braniti u Banjaluku, a u 39. minuti imali su stopostotnu priliku kada je Vukliš odbranio udarac Boje.

Nakon što se pri rezultatu 0:0 otišlo na odmor, Vitez je u nastavku utakmice bio mnogo bolji. Dobre šanse su imali Vukoja, pa Hadžanović, no kako se mreža banjalučkog kluba nije tresla, u samom finišu po običaju je uslijedila kazna. U 81. minuti je dosuđen jedanaesterac za Borac, a siguran realizator najstrožije kazne je bio Kunić, koji je postavio konačnih 1:0.

Duel između Slobode i Čelika odigran na Tušnju završen je sa 1:1, a ovim rezultatom nešto zadovoljniji mogu biti gosti iz Zenice, koji su do boda stigli četiri minute prije kraja utakmice.

Sloboda je povela u 21. minuti utakmice preko Todorovića, a vodstvo od 1:0 je bilo na snazi sve do samog finiša, kada su gosti uspjeli doći do izjednačenja. Gol za 1:1 je postigao Anđušić.

U duelu između GOŠK-a i Mladosti tim iz Gabele je golom Rodina slavio s 1:0. 

Liga za opstanak, 3. kolo:

Borac - Vitez 1:0

Borac: Vukliš, Bunić, Ojdanić, Puzigaća, Kunić, Radulović, Mahović, Žeravica, Majkić, Janičić, Veselinović.

Vitez: Tirić, Stanić, Brekalo, Tiputić, Jevtić, Livaja, Hadžanović, Ilić, Vrhovac, Vukoja, Bojo.

GOŠK - Mladost DK 1:0

GOŠK: Kozić, Čolić, Rodin, Hasanhodžić, Mišić, Raguž, Zolj, Ramić, Mulahusejnović, Hasanović, So.

Mladost: Bukvić, Metalsi, Šišić, Čomor, Sadiković, Šećerović, Hiroš, Dilaver, Mujagić, Mišić, Isaković.

Sloboda - Čelik 1:1

Sloboda: Muminović, Terzić, Rustemović, Todorović, Smajić, Grahovac, Lazevski, Husić, Ivetić, Mijić, Ignjatović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Dujković, Bevab, Šantić, Pandža, Okoli, Jurina, Nikolić, Salčinović, Karamatić, Kadrić, Anđušić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi