Pobjede Budućnosti i Priluka

Druga liga Sjever, 9. kolo

Pobjede Budućnosti i Priluka

M. Šljivak

Fudbaleri Budućnosti i Priluka upisali su pobjede u 9. kolu Druge lige Sjever.

Budućnost je imala teško gostovanje u Poljicama kod Svatovca, a na kraju su slavili pobjedu rezultatom 2:1, te su preuzeli vrh Druge lige Sjever nakon devet odigranih kola.

Domaći su bolje ušli u ovaj meč. Golom Almedina Saburovića iz sedme minute su došli do prednosti koju su ipak prokockali u nastavku meča.

Ekipa iz Banovića je u 64. minuti preko Armina Sulejmanovića došla do izjednačenja rezultata (1:1), a pobjedu je gostima donio Muhamed Mujić golom s penala u 83. minuti.

Priluk je u Živinicama savladao Mladost iz Malešića s 2:0.

Oba gola u ovom meču postigao je Meris Mešanović i to u samom finišu susreta. Za 1:0 je pogodio u 86. minuti, a tri minute kasnije je s penala potvrdio pobjedu svog tima od 2:0.

Mešanović je inače brat napadača Maribora Jasmina Mešanovića.

Druga liga Sjever, 9. kolo:

Svatovac - Budućnost 1:2

Priluk - Mladost 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi