Pobjede Lazija, Fiorentine i Genoe

Serija A, 2. kolo

Pobjede Lazija, Fiorentine i Genoe

E. Škorić

Večeras je kompletirano drugo kolo Serije A. Osim ranije pobjede Juventusa kod Rome, u ulozi gosta slavili su Genoa, Siena i Lazio.

Jučer je Inter nadigrao Milan na San Siru i slavio kao gost rezultatom 4:0, a Bari je sa Bolognom remizirao u utakmici bez golova. U najranijoj utakmici večeras Juventus je na Olimpicu porazio Romu s 3:1, a golove za goste postigli su novi igrači Diego (dva puta) i Felipe Melo.Genoa je kod Atalante minimalno slavila (0:1) a najzaslužniji za trijumf Đenovljana bio je Moretti, strijelac jedinog pogodka iz 45. minute.

Pola Rima večeras je tugovalo, druga polovica je, pak, imala razloga za slavlje. Nije tako izgledalo u 16. minuti kada je Pellissier doveo Chievo u vodstvo. No, bilo je to sve što su napravili domaći igrači. Julio Cruz iz penala u 41. minuti donosi poravnanje nebesko-plavim. Isti igrač u 53. minuti postiže i pobjedonosni pogodak. Tim iz Verone imao je igrača više jer je u 59. minuti isključen Cribari nakon drugog žutog kartona, no nisu to igrači u žutim dresovima uspjeli iskoristiti.

Osim Juventusa, Intera, Lazija i Genoe, ovo kolo kući sa punim plijenom vraćaju se i igrači Siene. Sa dva gola u prvih 20 minuta nastavka Calaio je presudio Cagliariju, no iskorišten penal Jede donio je nadu domaćim igračima i navijačima. Sve nade pale su u vodu kada je Reginalno u predposljednjoj minuti postavio kočanih 1:3. Golom crnogorskog reprezentativca Stevana Jovetića u 29. minuti Fiorentina je pobijedila Palermo u jednoj tvrdoj utakmici.Parma je dobro otvorila novu sezonu.

Nakon što su u Udinama spasili bod (2:2), večeras su bili bolji od Catanije i pobijedili s 2:1. Galloppa je doveo Parmu u vodstvo nakon 13 minuta igre, da bi samo minutu poslije Biagianti vratio stvari na mjesto. Ipak, mladi napadač koji je stigao iz Milana Paloschi početkom drugog dijela postiže pogodak za konačnih 2:1.Poslije poraza na Siciliji kod Palerma, Napoli je večeras ubilježio prva tri boda, tačnije prve bodove. Novo pojačanje Qugaliraella postigao je dva pogodka, a jedan je djelo Hamsika. Jedini gol za Livorno postigao je napadač Lucarelli.

Razlog za slavlje imali su i navijači Sampdorije. Trijum u prvom kolu kod Catanije, a večeras i na svom terenu protiv Udinesea. Pazzini, Mannini i Cassano strijelci su za domaće, a za tim iz Udina gol je postigao Di Natale.

Serija A, 2. kolo:
AC Milan - Inter 0:4
AS Roma - Juventus 1:3
Atalanta - Genoa 0:1
Cagliari - Siena 1:3
Chievo - Lazio 1:2
Fiorentina - Palermo 1:0
Napoli - Livorno 3:1
Parma - Catania 2:1
Sampdoria - Udinese 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.