Pobjede Milana, Juventusa, Napolija i Intera

Serija A

Pobjede Milana, Juventusa, Napolija i Intera

E. Škorić

Inter, Napoli Juventus i Milan stigli su do novih pobjeda u 23. kolu italijanske Serije A.

Juve je nastavio niz pobjeda, pa je s 1:0 bio bolji od Genoe, a jedini gol bio je autogol De Maija u 30. minuti. Stara dama ostaje na dva boda od lidera Napolija, koji je u Rimu s 2:0 pobijedio Lazio.

Higuain i Callejon su pogađali za pobjedu Napolitanaca u utakmici koja je prekinuta u jednom trenutku na pet minuta zbog rasističkih ispada domaćih 'navijača'.

Golom Icardija Inter je s 1:0 savladao Chievo, dok je Milan upisao novu pobjed nakon one nad gradskim rivalom Interom. Tim Siniše Mihajlovića je na Siciliji pobijedio Palermo s 2:0 uz golove Bacce i De Jonga (penal).

Sampdoria je s 2:2 remizirala u meču prtoiv Torina, Verona je s 2:1 savladala Atalantu, dok je Udinese remizirao u gostima kod Empolija (1:1).

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 23. kolo:
Empoli - Udinese 1:1 (Pucciarelli 91/ Zapata 23)
Inter - Chievo 1:0 (Icardi 48)
Juventus - Genoa 1:0 (De Maio 30)
Lazio - Napoli 0:2 (Higuain 24, Callejon 27)
Palermo - Milan 0:2 (Bacca 19, Niang 33)
Sampdoria - Torino 2:2 (Muriel 66, Soriano 84/ Belotti 71, 95)
Verona - Atalanta 2:1 (Siligardi 42, Pazzini 84/Conti 30)


0-2 HALF TIME PALERMO VS MILAN 03-02-2016 by lifefootball
Mauro Icardi Goal ~Inter 1-0 Chievo~ by football-zone
Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi