Pobjede Radnike, Tuzla Cityja i Zvijezde 09

Kadetska Premijer liga BiH, 5. kolo

Pobjede Radnike, Tuzla Cityja i Zvijezde 09

M. Šljivak

Pored gradskog derbija između Sarajeva i Željezničara danas su odigrane još četiri utakmice 5. kola kadetske Premijer lige BiH.

Najefikasniji meč viđen je u duelu Zvijezde 09 i Zrinjskog u Etno selu Stanišići, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 3:1.

Domaći su poveli u petoj minuti. Mateja Božić je pogodio za 1:0, da bi u finišu prvog dijela Jovo Beatović pogodio za povećanje vodstva od 2:0.

Uspio se Zrinjski vratiti u utakmicu. Za 2:1 u 62. minuti pogađa Ahmed Škembić, no drugim golom Božić u 76. minuti pogađa za konačnih 3:1.

Kadeti Radnika su upisali gostujuću pobjedu kod Čelika rezultatom 0:2. Golove za goste postigli su Boško Vuković u 16. minuti i Sreten Milišević u 78. minuti.

Golom Mustafe Ibriševića u posljednjem 80. minuti Tuzla City je pobijedila GOŠK sa 1:0, dok je utakmica Krupe i Slobode završena bez pobjednika 1:1.

Adi Alić je u 16. minuti pogodio za prednost Slobode od 0:1, da bi bod domaćoj ekipi Krupe donio Džafo Hadžić u posljednjim trenucima meča.

Premijer liga kadeti, 5. kolo:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik - Radnik 0:2
Krupa - Sloboda 1:1
Tuzla City - GOŠK 1:0
Zvijezda 09 - Zrinjski 3:1
Sarajevo - Željezničar 0:1
Široki - Mladost odgođeno

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi