Pobjede Veszprema, Flensburga i Montpelliera

Liga prvaka, 1. kolo

Pobjede Veszprema, Flensburga i Montpelliera

M. Šljivak

Rukometna Liga prvaka danas nam je donijela veliko iznenađenje pobjedom Brest Mehskova nad Viva Kielcem (28:25), ali ostali favoriti za sada odlično odrađuju posao.

Mađarski Veszprem je slavio na gostovanju u Celju 39:31.

Domaći rukometaši su odigrali odlično prvo poluvrijeme. Izgledali su sjajno na terenu i imali su prednost od dva gola prednosti (18:16) nakon 30 minuta igre.

Međutim, u nastavku je kvalitet presudio. Veszprem je potpuno razbio rivala i došao je do pobjede u 1. kolu Lige prvaka.

Mate Lekai je s devet golova vodio goste do trijumfa, dok je Žiga Mlakar na drugoj strani postigao osam. 

Bh. rukometaš Mirsad Terzić se nije upisivao u strijelce kod Veszprema.

Montpellier je bez većih problema savladao Metalurg iz Skoplja rezultatom 32:22.

Domaći rukometaši su dominirali tokom kompletnog meča i na kraju su slavili sigurnu pobjedu. Do nje ih je vodio Michael Guigou sa šest golova, a isti broj pogodaka na drugoj strani postigao je Halil Jaganjac.

Mnogo teži zadatak imao je njemački Flensburg. Oni su uz dosta muke savladali danski Aalborg 30:27 i to zahvaljujući odličnoj završnici meča.

Gosti su na poluvremenu imali dva gola prednosti (13:15), imali su vodstvo sve do nekoliko minuta prije kraja kada ipak veći kvalitet donosi pobjedu nejmačkom velikanu.

Domaće su do pobjede vodili Holger Glandorf sa osam golova, dok je Rasmus Schmidt dodao sedam. S druge strane Buster Juul-Lassen postigao sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi