Islandski rukometaš otjeran iz kluba zbog neprofesionalizma

Presudila mu SMS poruka

Islandski rukometaš otjeran iz kluba zbog neprofesionalizma

Jedan od najboljih rukometaša svijeta Aron Palmarsson neslavno je završio svoju epizodu u mađarskom Veszpremu.

Ovaj Islanđanin je trebao doći na pripreme svog kluba za novu sezonu ali je 15 minuta prije nego što je trebao početi prvi trening SMS porukom obavijestio trenera Ljubomira Vranješa da se neće pojaviti.

To je razbjesnilo trenera Veszprema, koji je taj potez okarakterisao kao nepoštovanje kluba i saigrača, nakon čega ga je odstranio iz tima.

Vranješov potez je podržala i Uprava kluba uz obrazloženje da je ovakav vid neprofesionalizma nedopustiv, pa Palmarssonu nije preostalo ništa nego da napusti klub.

Sjajni Islanđanin je trebao odigrati još jednu sezonu u Veszpremu i potom 2018. godine preći u Barcelonu, ali će se Kataloncima priključiti vjerovatno prije nego što je i sam planirao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi