Pobjednik Zlatne lopte se već zna!

Danas obaviješten o nagradi

Pobjednik Zlatne lopte se već zna!

E. Škorić

Početkom narednog mjeseca, preciznije 2. decembra, bit će održan izbor za najboljeg nogometaša 2019. godine.

Za sada je teško predvidjeti ko će dobiti Zlatnu loptu jer je ovo bila uspješna godina za mnoge vrhunske nogometaše, ali Lionel Messi i dalje se smatra jednim od glavnih favorita.

Naravno, tu su i Mo Salah, Virgil van Dijk, Kylian Mbappe itd. Ako pitate Edena Hazarda, neko od igrača Liverpoola je zaslužio priznanje.

Međutim, Mbappe je javno priznao da bi nagradu trebalo dodijeliti Messiju.

"Nagradu bi trebalo da dobije Lionel Mesi. Pojedinačno, on je bio najbolji ove godine", kratko je izjavio za njemački nedeljnik "Špigel".

Messi je pet puta u karijeri osvajao Zlatnu loptu, a u septembru je izabran za najboljeg igrača u izboru FIFA. Mesi je u sezoni 2018/19. postigao 51 gol, osvojio titulu prvaka Španije, stigao do polufinala Lige prvaka i finala Copa Americe.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ugledni novinar Francesc Aguilar je objavio kako je danas održan sastanak, te kako je organizacioni odbor Ballon d'Ora obavijestio pobjednika za 2019. godinu.

Pobjednik će biti zvanično proglašen sljedećeg ponedjeljka, a sada nam ostaje da nagađamo ko je danas dobio najvažniji poziv u svijetu nogometa u 2019. godini ili će uporni novinari iskopati i te informacije prije same ceremonije.

Top Komentari

Payton
to je apsurd da neki igrac koji nije ni jednom opuco po golu protiv Luverpula dobije zlatnu loptu pored Manea Salaha Van Dijka itd nego to namjerno radi fifa i franc fudbal da bi imo jednu vise od Ronalda ma jedite ****a
2 6
doa297
Messi do kraja !!!
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi