Pobuna u Barceloni
Foto: EPA

Ne žele određene igrače u timu

Pobuna u Barceloni

M. Šljivak

Svlačionica Barcelone pogođena je navodnom pobunom fudbalera.

Razlog je najavljeni dolazak Philippea Coutinha, ali i eventualna kupovina Antoinea Griezmanna, kojeg Katalonci žele narednog ljeta.

Coutinho je navodno već dogovorio platu od 14 miliona eura i po tome je odmah iza Lionela Messija i Luisa Suareza, a Griezmann bi navodno trebao zarađivati još više.

Takvo plato stanje se ne sviđa ostatku ekipe. Navodno je u svlačionici izbila pobuna, a vođa je Gerard Pique.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je navodno upozorio rukovodstvo kluba da je to što rade ludost, a to smatra i trener Ernestvo Valverde koji ne smatra Coutinha prijeko potrebnim ekipi. Njegova želja je potpuno drugačija i on želi dovesti kvalitetnog štopera.

Sigurno je da će Barca morati i da se riješi određenih ugovora. Za sada je nekoliko igrača na izlaznim vratima, ali se još uvijek čekaju i konkretna pojačanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi