Počela obnova krova na stadionu NK GOŠK

Vjetar početkom godine uništio postojeći

Počela obnova krova na stadionu NK GOŠK

Samir Mlaćo, foto: S. Mlaćo

Početak Lige za opstanak protekle sezone donio je velike brige čelnicima GOŠK-a. Dok su nogometaši i stručni štab na zelenom terenu vodili bitku za ostanak, čelnici su bili na velikim mukama zbog nesvakidašnje nesreće.

Snažan vjetar je u potpunosti uništo krov na stadionu GOŠK-a, odnosno nastradala je kompletna krovna konstrukcija. Vjetar je prvo savio konstrukciju koja je držala krov, nakon čega je otpuhao i same panele krova i razbacao ih po tribinama i pomoćnom stadionu.

Ipak, nisu u GOŠK-u kukali, niti su to željeli, nego su 'zasukali' rukave i krenuli u nove pobjede. Tako je jučer počela obnova krova, te su radovi i zvanično krenuli.

Sve će biti završeno do početka nove sezone Premijer lige te pravog spetakla koji će publika gledati na stadionu "Perica Pavlović". Naime, u Gabelu već u prvom kolu dolazi sarajevski Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz GOŠK-a najavljuju da će uskoro biti riješeno i parkiralište oko stadiona, te potpisivanje aplikacije za reflektore. Kada sve bude gotovo GOŠK i stadion Perica Pavlović će imati uslove za odigravanje europskih utakmica što bi zaista bio još jedan veliki uspjeh ambicioznih čelnika premijerligaša iz Hercegovine.

Bio bi to najljepši poklon navijačima za sto godina postojanja kluba, a rođendan je  naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi