"Vjerujem da ćemo igrati brži nogomet, GOŠK je sada cijenjen u cijeloj ligi"

Feđa Dudić za SportSport.ba

"Vjerujem da ćemo igrati brži nogomet, GOŠK je sada cijenjen u cijeloj ligi"

Samir Mlaćo, foto: S. Mlaćo

Već u prijateljskom meču protiv FK Željezničar u GOŠK-u iz Gabele su pokazali da će i u nadolazećoj sezoni sigurno biti tvrd orah za sve rivale.

 Gabeljani su slavili nakon preokreta 2:1, a trenutno se nalazi na Kupresu gdje će obaviti glavni dio priprema.

Feđa Dudić je zadao žestok tempo, ništa se ne prepušta slučaju, a ambiciozni stručnjak vjeruje da će kvalitetan rad na 'isplatu' doći u novoj sezoni.

"Momci rade odlično, imamo sve potrebne uslove za rad. Ponašaju se onako kako trebaju profesionalci, žao nam je samo što nismo mogli za četvrtak naći protivnika, iako smo zvali dosta ekipa. Tu je nastao problem pa ćemo u četvrtak odigrati utakmicu između sebe. Kreće borba za mjesta, dobili smo mladu i brzu ekipu koja će igrati brži fudbal nego što smo mi igrali prošle sezone. Mislim da imamo 60 posto igrača do 23 godine i to je velika satisfakcija za ovaj klub", priča Dudić za SportSport.ba.

U ljetnom prelaznom roku u premijerligašu iz Gabele je bilo veoma prometno u oba pravca.

"Sigurno da su otišli bitni igrači kao Rodin, Mišić, Barić, So, Isić i Mulahusejnović koji su bili udarni članovi prve postave, ali ja sam zadovoljan ovim prelaznim rokom. Tražimo još jednog zadnjeg veznog koji će biti igrač koji može da igra među prvih jedanaest ili bar da bude među 14, a ne da bude broj".

Protekle sedmice održano je žrijebanje parova za novu sezonu Pl, a kuglice nisu bile sretne GOŠK-u. U prva četiri kola tim iz Gabele će za rivale imati Željezničar, Zrinjski, Sarajevo...

"Sigurno da je težak raspored. Prve četiri utakmice igramo protiv tri kluba koja su bila prvoplasirana prošlu sezonu, a bolje je sada igrati sa njima nego kada ispadnu iz Evrope. Njihova koncentrancija će biti na Evropi, te se možemo nadati da će malo labavije ući sa nama u duele i tu vidimo našu šansu".

GOŠK je prošle godine bio jedan od dva kluba kojima su mnogi predviđali ispadanje u niži rang. Sve je i krenulo u tom pravcu, ali dolaskom Dudića popularni Lavovi su postali hit prvenstva. Sada će sigurno svi rivali mnogo oprezniji ulaziti u međusobne duele, a toga je svjestan i sam Dudić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sada je GOŠK cijenjen, nije kao prije kada sam dolazio i kada su nas svi faktički bili prekrižili, trebalo je kao da se samo odigra do kraja i svi su znali da je ispada GOŠK, a tražio se još jedan. Zadali smo standarde prošlu polusezonu iz kojih ne želim da idemo ispod. Dvije prijateljske protiv Širokog Brijega i Željezničara mi daju optimizam da ova ekipa može nastaviti u istom ritmu i želimo kroz igru da dolazimo do bodova, a ne da to bude plod neke sreće ili branjenja. Ne želim da tako igra moja ekipa", dodao je Dudić na kraju razgovora.

GOŠK će u nedjelju odigrati prijateljski meč protiv Radnika u Tomislavgradu, a generalku protiv federalnog prvoligaša Čapljine na stadionu Perica Pero Pavlović u Gabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi