Počele su i prve teorije zavjere: Šta je to Roma znala prije žrijeba?

Slučajnost ili dokaza namještenog izvlačenja?

Počele su i prve teorije zavjere: Šta je to Roma znala prije žrijeba?

Danas je u Nyonu održan žrijeb polufinalnih parova ovosezonskog izdanja Lige prvaka, a kao i obično nije dugo trebalo da se pojave prve teorije zavjere i tvrdnje da je izvlačenje najmešteno.

Bayern će odmjeriti snage sa akutelnim osvajačem Lige prvaka Real Madridom, dok će u drugom polufinalnom dvomeču snage odmjeriti dva najprijatnija iznenađenja ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka, Liverpool i Roma.

I Liverpool i Roma mogu biti zadovoljni žrijebom s obzirom da su u polufinalu izbjegli dva giganta, Real i Bayern. Ipak, ubrzo nakon što je žrijeb rekao svoje pojavile su se prve špekulacije o regularnosti istog.

Naime, na zvaničnoj stranici Rome se prije žrijeba pojavila ponuda za kupnju ulaznica za meč polufinala Lige prvaka protiv Liverpoola, ali je ista vrlo brzo obrisana.

A kada je nešto kasnije žrijeb zaista potvrdio sudar Rome i Liverpoola, društvene mreže su "poludile".

Mnogi su se počeli pitati da li je moguće da su u Romi i prije žrijeba znali svog protivnika, te da je neko od administratora slučajno objavio na stranici već pripremljenu ponudu za karte, prije nego što je uvidio svoju grešku i istu izbirsao.

Da li je riječ o slučajnosti i pogrešci ili u svemu ima nešto više, ipak, teško da ćemo ikada saznati, ali svejedno se radi o dosta čudnoj situaciji.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi