Počeli radovi na izgradnji tribine stadiona Novi Travnik

Projekat vrijedan oko 160.000 KM

Počeli radovi na izgradnji tribine stadiona Novi Travnik

Radovi na izgradnji tribine na stadionu Federalnog Prvoligaša Novi Travnik zvanično su počeli danas.

Projekat koji finansira Općina Novi Travnik a izvodi kompanija Mekez Oil vrijedan je oko 160.000 KM a podrazumijeva izgradnju tribine kapaciteta do 1.500 sjedećih mjesta sa pratećim prostorijama svlačionicama, sobama za spavanje, trim kabinetima itd. 

Osim tribine izvršit će se izgradnja funkcionalnih prilaznih puteva prema stadionu kao i nekoliko parking prostora oko stadiona. Time će ovaj prvoligaš po prvi put od osnivanja dobiti dobiti kompletnu infrastrukturu koju podrazumjeva takmičenje u Prvoj ligi Federacije.

Iz Uprave kluba se nadaju da će u prvoj sezoni u ovom takmičenju uspjeti izboriti opstanak u ligi s obzirom na trenutnu formu i igre koje prikazuju nisu daleko od ovog cilja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi