U Iskri zadovoljni i pored poraza od Novog Travnika

Novi Travnik minimalno slavio

U Iskri zadovoljni i pored poraza od Novog Travnika

Samir Mlaćo

Nogometaši Iskre iz Bugojna jučer su u svojoj prvoj pripremnoj utakmici poraženi od federalnog prvoligaša Novog Travnika rezultatom 1:0.  

Novotravničani su na samom početku susreta došli do vodstva pogotkom Šafradina, a rezultat se do kraja susreta nije mijenjao. Oba trenera pružili su šansu svim igračima, a domaći i pored poraza nisu bili nezadovoljni. Stvorilo su nekoliko dobrih prilika, ali nisu uspjeli zatresti gostujuću mrežu. 

"I njihov predsjednik i naš kažu da smo mi bili bolji dok je igrala ta naša prva ekipa. Oni su sa prvom ekipom igrali do 60. minute a mi smo u drugom poluvremenu uveli novu postavu. Malo smo imali problema u zadnjoj liniji, više  je to bila neuigranost", istakao je trener Iskre Sead Seferović za SportSport.ba, dodavši:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"U srijedu smo planirali igrati sa juniora, ali tada naši trenera idu ovjeriti licence za novu sezonu i nećemo igrati, a i oba su terena pod vodom. Najvjerovatnije da ćemo idući utorak igrati sa NK Vitezom, a dogovoriti gdje ćemo tačno igrati prvu utakmicu s obzirom da planiramo dva susreta."

Iskra je prvi dio sezone u Drugoj ligi FBiH (Zapad) okončala na liderskoj poziciji i uz cazinsku Krajinu je glavni kandidat za ulazak u viši rang. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti