Počeli su prigovori na suđenje: Je li Zvijezda u Bihaću oštećena za regularan gol?

Diskutabilna situacija

Počeli su prigovori na suđenje: Je li Zvijezda u Bihaću oštećena za regularan gol?

A. Čaušević

Već godinama klubovi učesnici Prve lige FBiH se žale na suđenje. Prema svemu sudeći ni sezona koja je počela minulog vikenda neće biti izuzetak. 

Jedan od zanimljivijih susreta prvog kola odigran je u Bihaću gdje su Jedinstvo i Zvijezda podijelili bodove odigravši 1:1.

Nekoliko dana nakon utakmice u Zvijezdi smatraju da postoji mogućnost kako je klub iz Gradačca oštećen tako što mu nije priznat čist gol poslije jednog šuta Eldina Fačića u drugom poluvremenu.

"U 1. kolu Prve lige FBiH naš tim je gostovao ekipi NK Jedinstvo Bihać, utakmica je završena podjelom bodova, tačnije rezultatom 1:1.

Međutim utakmicu je obilježio jedan, u najmanju ruku sporan momenat, kada je po mnogima naš igrač Faćić postigao potpuno regularan pogodak.

Došli smo do snimka gdje se jasno vidi da je lopta prešla gol liniju, ali glavni sudija zajedno sa svojim pomoćnicima nije pokazao na centar, već je dopustio da se igra nastavi!

Sami presudite...Gol ili ne", poručili su iz Zvijezde.

Inače, glavni sudija ovog meča bio je Ernis Džemidžić iz Goražda, a asistirali su mu Mirza Čehaja (Goražde) i Boris Bilješko (Novi Travnik).

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Nakon ove diskutabilne situacije postavlja se pitanje zašto je Prva liga FBiH računajući prva dva ranga u bh. fudbalu jedno takmičenje gdje se utakmice snimaju s jednom kamerom. 

Dok se na utakmicama Premijer lige BiH i Prve lige RS koriste i bočne kamere to nije slučaj s prvoligaškim takmičenjem u Federaciji BiH što svakako nije olakšavajuća okolnost prilkom analiziranja utakmica i diskutabilnih situacija kao što je ona sa utakmice Jedinstvo - Zvijezda.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NKZ1922
Sta ces.. ovakve stvari se desavaju i desavat ce se. Nesposobni suci, puna ih liga, ne uocavaju ovakve stvari.. ili uocavaju ali zbog nedovoljno dobre komunikacije propuste ukazati glavnom sudiji... Mislim, u ovoj ligi je normalna pojava da pomocni suci cesto ne uspijevaju pratiti zadnju liniju, a kamoli da ovako nesto uoce. Glavni sudac je jedan od boljih u ovoj ligi, ali pomocnici ocito nisu na istom nivou. Nemamo sta plakati za ovim golom niti kriviti ikoga, s obzirom da su ostatak utakmice sudili normalno. Svaka cast Jedinstvu i Bihacu na domacinstvu, njima se nema sta prigovoriti, a na nama je da nadoknadimo ove bodove u Kaknju :)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi