Počelo rušenje južne tribine stadiona FK Velež
FOTO: Facebok FK Velež

Velež želi elitni rang bh. nogometa igrati na svom stadionu

Počelo rušenje južne tribine stadiona FK Velež

S. Mlaćo

Na stadionu FK Velež danas je počelo rušenje južne tribine. Mostarci su ostali bez plasmana u Premijer ligu, a čelnici kluba su velike napore uložili u izgradnju i uređenje stadiona.

U redovima Rođenih žele obezbijesiti sve uslove kako bi klub mogao igrati na svom stadionu kada se vrati u elitni rang bh. nogometa.

"Dali smo kompetentnim projektantima zadatak da se uradi projekat i statika pomenute tribine. Nismo se nadali da će projekat tražiti izuzetno puno građevinskih izmjena i ojačanja, koja bitno odudaraju cijenom od predviđenog budžeta. Uvidom na licu mjesta konstatovano je da sadašnja armatura ugrađena u nosive stubove na sjevernoj tribini ne može garantovat kvalitetne oslonce za krov. Bojimo se da bi ulazak u ovu investiciju bio neizvjestan do kraja.Kako postoje određena sredstva za natkrivanje, UO FK Velež je odlučio da pokrivamo zapadnu tribinu koja ima sve statičke preduslove za nošenje krova, te ćemo radovima na istoj pristupit odmah po okončanju prvenstva 2017/18. Isto tako, trudićemo se da stavimo nove i kvalitetnije stolice na istu. To će nam omogućit dobijanje licence za Premijer ligu", istakli su iz FK Velež krajem proteklog mjeseca, te dodali.

"Također Vas obavještavamo da smo potpisali ugovor o projektovanju rasvjete na Stadionu Rođeni sa firmom AKSA d.o.o. Zenica, koja je ovlašteni projektant ispred N/FS BiH. Nakon urađenog projekta potpisuje se trojni ugovor između N/FS BiH, FK Velež i lokalne zajednice čime se otvara budžet za izgradnju reflektora. N/FS BiH će donirati rasvjetna tijela (što je 42% od ukupnog projekta ). Ostale elemente treba obezbjediti FK Velež i lokalna zajednica".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi