Uradio Messiju ono što nijedan drugi trener nije smio: "Neke odluke ne oduševljavaju igrače"

Pochettino je "ponizio" sunarodnjaka

Uradio Messiju ono što nijedan drugi trener nije smio: "Neke odluke ne oduševljavaju igrače"

E. Škorić

Tokom derbija šestog kola francuske Lige 1 između Paris Saint-Germaina i Lyona dogodilo se nešto što se jako, jako rijetko događa.

PSG je slavio s 2:1, ali je potez večeri napravio trener Parižana Mauricio Pochettino, kada je u 76. minuti zamijenio Lionela Messija. Argentinac se nije ni rukovao sa Pochettinom, bio je vidno ljut i razočaran što je zamijenjen, a mediji su odmah ustanovili da je Argentinac nesretan u Parizu iako je nedavno stigao.

Podsjećamo, on je 10. avgusta došao iz Barcelone kao slobodan igrač, ali još uvijek nije postigao nijedan pogodak za svoj novi tim. Odigrao je do sada tri utakmice.

Na konferenciji za medije nakon utakmice trener PSG-a osvrnuo se na to pitanje.

"Mislim da svi znaju da u sastavu od 35 ljudi imamo puno sjajnih igrača. Moramo donijeti odluke, ne samo za prvih jedanaest, već i kada su u pitanju zamjene, imajući na umu da je sve to za dobrobit tima. Nekad su te odluke pozitivne, nekad ne, ali tome služe treneri", rekao je Poch.

"Naše odluke ne oduševljavaju uvijek igrače. Međutim, ovdje nije bilo problema. Pitao sam Messija kako je, a on je rekao da je dobro i da nema nikakvih problema", rekao je argentinski stručnjak.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U Messija su se u Parizu polagale velike nade, ali prvi mjesec Argentinca daleko je od savršenog. Ne može se reći da Messi nije u formi jer je briljirao za Argentinu nedavno, ali čini se da mu je neophodno malo vremena da se uklopi u PSG-ov sistem igre.

PSG je na maksimalnom učinku od 18 bodova nakon šest kola u Ligi 1, ali je u Ligi prvaka iznenađujuće kiksao u prvom kolu jer je odigrao samo 1:1 protiv Club Bruggea.

Top Komentari

miki30
10 članaka danas zbog izmjene Messia u sinoćnoj utakmici. Joj portala i rackua, imal se šta drugo pisati ljudi?
3 1
miki30
Čuj ponizio ga, što ga je izveo iz igre u 70 minuti. Cccc, bolje ti je Pochetino da daš otkaz bolan, šta te ima zafrkavati jedan igrač.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi