Pochettino: Alli vrijedi 50 miliona funti

Hvalio svog veznjaka

Pochettino: Alli vrijedi 50 miliona funti

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino smatra da bi vezni fudbaler ove ekipe Dele Alli mogao postati jedan od najboljih fudbalera na svijetu.

Otkad je stigao u Tottenham iz MK Donsa u januaru 2015. godine, Alli je mnogo napredovao pa je prošle sezone dobio nagradu za najboljeg mladog fudbalera Premiershipa.

Ovaj 20-godišnji fudbaler je ove sezone već postigao šest pogodaka u Premiershipu, a Pochettino smatra da Alli može nastaviti u ovom tempu.

"On je fudbaler od 50 miliona funti. Zašto da ne? Danas Dele Alli pokazuje kvalitet i talenat kakvog je teško naći u Evropi kod igrača koji imaju samo 20 godina. Nema nikakve dileme da je on trenutno, ali i da će u budućosti biti jedan od najboljih fudbalera u Engleskoj. Premier liga je jedna od najboljih i najjačih i, ako ste jedan od najboljih u Engleskoj, sigurno ste i jedan od najboljih u Evropi", rekao je Pochettino.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi