Pochettino: Janssen ima budućnost u Tottenhamu
Foto: EPA

Uprkos dolasku Llorentea

Pochettino: Janssen ima budućnost u Tottenhamu

Holandski napadač Vincent Janssen imao je razočaravajuću debitantsku sezonu u dresu Tottenhama, za koji je na 27 utakmica u Premier ligi postigao samo dva pogotka.

Janssen je ovog ljeta želio napustiti klub, a posljednjeg dana prelaznog roka je predao zahtjev za transfer u Brighton, koji su čelnici Spursa na čelu sa menadžerom Mauricijom Pochettinom odlučili odbiti.

Razlog tome je što Pochettino i dalje vjeruje Janssenu, kojem je obećao novu šansu da pokaže šta zna.

"Janssen ima budućnost u Tottenhamu. Možda u prvoj sezoni nije bio na svom najboljem nivou, ali i dalje vjerujemo u njega. To što nije u ekipi za Ligu prvaka je iz razloga što smo morali imati osmoricu domaćih fudbalera, pa je neko morao otpasti", rekao je Pochettino.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako su mnogi smatrali da dolazak Fernanda Llorentea znači da će Holanđanin u potpunosti pasti u treći plan, očito je da će i dalje dobijati šansu za igru. Naravno, prvi izbor na mjestu napadača u Tottenhamu je neprikosnoveni Harry Kane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi