Pochettino je ispisao historiju, a zatim jednom rečenicom uzburkao strasti

Sjajni stručnjak

Pochettino je ispisao historiju, a zatim jednom rečenicom uzburkao strasti

A. Čaušević

Mauricio Pochettino je sinoć ispisao historiju Lige prvaka, iako je rijetko ko vjerovao nakon prvog poluvremena utakmice protiv Ajaxa. 

Kopljanici su vodili s 2:0, imali su predonost i iz prvog meča te su bili ubijeđeni da su osigurali put u Madrid i finale 1. juna na Wanda Metropolitanu.

Pochettino je od prve minute nastavka u igru poslao Fernanda Llorentea te su Spursi počeli da dominiraju. Lucas Moura je u posljednjim minutama kompletirao hat-trick i londonski klub odveo dalje.

Tako je Pochettino uspio u finale odvesti ekipu za čiju izgradnju u posljednja dva prijelazna roka nije potrošio ni centa. Međutim, upitno je da li će sjajni stručnjak i u narednoj sezoni sjediti na klupi popularnih Pijetlova.

Izjavom poslije utakmice 47-godišnji trener je uzburkao strasti među pristalicama Spursa te probudio nadu kod navijača klubova kojim je potreban novi trener.

"Možda napustim Spurse ako izgubim finale, također", rekao je Pochettino jer je na press-konferenciji u najavi susreta rekao da razmišlja o odlasku u slučaju da Tottenham bude prvak Evrope.

Argentinac je londonsku ekipu preuzeo 2014. godine nakon što je radio odličan posao u Espanyolu i Southamptonu. U međuvremenu Pijetlove je uspio vratio u vrh engleskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prošlog ljeta bio je blizu preuzimanja Real Madrida, a sigurno je da neće sjesti na klupu Barcelone što je i sam rekao radi lojalnosti Espanyolu.

O njegovom angažovanju sigurno će razmisliti u Juventusu i PSG-u u slučaju odlaska Massimilliana Allegrija, odnosno Thomasa Tuchela.

Top Komentari

e_jbga
Radi lojalnosti...high level of debilizm Pozz
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi