Pochettino: Kane kod mene neće izvoditi kornere

Za razliku od Hodgsona...

Pochettino: Kane kod mene neće izvoditi kornere

Ekipa Tottenhama se priprema za novu sezonu Premier lige u kojoj će, ako ništa, pokušati ponoviti prošlosezonski uspjeh kada su završili treći i plasirali se u Ligu prvaka.

Menadžer londonskog tima Mauricio Pochettino je danas govorio za medije, a najzanimljiviji dio tiče se Harryja Kanea i njegovog izvođenja kornera.

Novinari su upitali Pochettina namjerava li slijediti primjer donedavnog engleskog selektora Royja Hodgsona, koji je visokom napadaču na opšte iznenađenje dodijelio ulogu izvođača kornera i prekida, a trener Spursa je odgovorio da to kod njega nije i neće biti slučaj.

"Ne, nema razloga da Kane izvodi kornere. Neće to raditi u mojoj ekipi, jer njegovo mjesto je u šesnaestercu, posebno kada se izvode korneri", rekao je Pochettino, te dodao:

"Svaki trener ima pravo na svoj izbor, pa tako i Hodgson. Ja ipak mislim da je korisniji u kaznenom prostoru protivnika".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Harry Kane je prošle sezone bio prvi strijelac Premier lige sa 25 postignutih pogodaka, a iza sebe je ostavio Jamiea Vardyja i Sergija Aguera (24).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi