Pochettino nakon poraza u finalu Lige prvaka 10 dana nije izašao iz kuće

Tottenham izgubio od Liverpoola

Pochettino nakon poraza u finalu Lige prvaka 10 dana nije izašao iz kuće

A. Čaušević

U svom historijskom finalu Lige prvaka Tottenham je poražen. Liverpool je 1. juna sa 2:0 pobijedio Spurse i pokorio Evropu.

Taj poraz je izuzetno teško pao treneru londonskih pijetlova Maurcio Pochettino koji je poslije utakmice vozom zaputio za Barcelonu te je tamo proveo 10 dana.

"Proveli smo tri prekrasne sedmice pripremanja za finale i bili smo veoma razočarani nakon poraza. Nakon takvog poraza samo želiš da se vratiš kući", rekao je argentinski stručnjak te nastavio:

"Dan kasnije iz Madrida sam vozom otišao u Barcelonu. Proveo sam 10 dana u kući zatvoren i nisam želio izaći. Bilo je teško jer smo došli na korak od slave."

"Napore koji smo uložili da dođemo u finale su bili nevjerovatni i kada dođeš do te tačke želiš pobijediti i ako ne uspiješ onda je razočaranje ogromno".

Period nakon poraza od Redsa je uporedio s onim iz 2002. godine kada je sa selekcijom Argentine doživio ogromno razočaranje na Svjetskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U jednoj sedmici smo izgubili od Engleske i onda smo remizirali sa Švedskom i onda smo eliminisani. To su dva najgora trenutka u mojoj karijeri".

Pochetino je otkrio da je išao igrati golf sa sinom, ali nikako nije uspjevao da udari lopticu kako je to želio te da je sve ostavio iza sebe zahvaljujući ljudima koji su prepoznali odličan posao koji je uradio u proteklom periodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi