Pochettino: Otvoren sam za povratak u Premier ligu
Foto: EPA

Bivši trener Tottenhama

Pochettino: Otvoren sam za povratak u Premier ligu

S. Bošković

Mauricio Pochettino, bivši trener Tottenhama govorio je o mogućem povratku u Premier ligu.

Sjajni argentinski stručnjak u novembru je dobio otkaz u Tottenhamu, nakon što je pet godina sjedio na klupi ovog tima, te ga je zamijenio Jose Mourinho.

Pochettino, koji je trenutno bez trenerskog angažmana ne odbija mogućnost povratka u Englesku i Premier ligu.

O pitanju o mogućem povratku rekao je:

"Naravno, volim Premier ligu, engleske navijače. Mislim da je to jedna od najboljih liga na svijetu i smatram da je za svakog menadžera uzbudljivo kad je u Premier ligi".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"No, vidjet ćemo, ne postoji samo Premier liga. Imaju i druge lige na svijetu, drugi klubovi koje bi bilo uzbudljivo voditi. Postaviti sebi izazov koji je drugačiji".

Pochettino je prošle sezone odveo Tottenham do finala Lige prvaka, gdje je poražen od Liverpoola rezultatom 2:0. Unatoč tome što su Spursi pod njegovim vodstvom postali jedan od najjačih engleskih timova, nisu uspjeli da osvoje niti jedan trofej.

Top Komentari

AH1991
Da je Levy htio odrijesiti kesu bili bi glavni kandidat za titulu i za bilo koji trofej.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi