Pochettino stao u odbranu Mourinha

Trener Tottenhama

Pochettino stao u odbranu Mourinha

Rezultati koje ove sezone ostvaruje Manchester United su ispod svih očekivanja. 

Jose Mourinho je na Old Trafford doveden kao trener koji bi trebao vratiti klub na stare staze slave, međutim u engleskom prvenstvu Manchester United ne stoji najbolje za vodećim Liverpoolom zaostaje osam bodova. 

U zaštitu Mourinha stao je Tottenhamov trener Mauricio Pochettino, koji smatra da je Portugalcu potrebno vrijeme kako bi počeo da niže uspjehe. 

"Jasno je da kada si u velikom klubu, kao ja u Tottenhamu, da je pritisak uvijek veći, da se uvijek traže pobjede. I naravno da uvijek ima kritika ako rezultati nisu onakvi kakvi se očekuju. Potrebno je vrijeme kad god se započinje neki novi projekat", kazao je Pochettino i nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Iako je Mourinho jedan od najboljih trenera na svijetu, i njemu je potrebno vrijeme kako bi svoje ideje sproveo u djelo i kako bi tim počeo da funkcioniše onako kako on želi. Suviše je rano donositi bilo kakav sud", podvukao je.

Na tabeli Tottenham ima tri boda više od Manchester Uniteda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi