Pochettinov otkaz pitanje trenutka, poznati mogući nasljednici

Kriza u Tottenhamu

Pochettinov otkaz pitanje trenutka, poznati mogući nasljednici

Engleski mediji tvrde kako bi Mauricio Pochettino nakon pet godina mogao napustiti Tottenham.

U ovoj sezoni Spursi igraju ispod svih očekivanja, u Premier ligi se nalaze tek na 14. poziciji, a da stvar bude gora, navodno ni trener Mauricio Pochettino nije u najboljim odnosima s nekim fudbalerima.

Prema informacijama engleskih medija, konkretno Daily Maila, rukovodstvo Tottenhama je tokom reprezentativne pauze obavilo teške razgovore sa Pochettinom, koji je navodno prelomio da napusti London.

"Pitanje je samo kada će Pochettino napustiti klub. Na kraju ove godine ili na kraju sezone", navodi se, između ostalog.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U slučaju da se obistine ovakva pisanja, Pochettinu neće biti problem naći novi angažman s obzirom da se već sada mnoštvo klubova interesuje za njegove usluge, prije svih Manchester United.

Na njegovo mjesto bi, s druge strane, mogli doći Eddie Howe, Julian Nagelsmann ili Carlo Ancelotti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi