Počinje čistka u HSV-u, odlazi i Salihović

Nakon ispadanja iz Bundeslige

Počinje čistka u HSV-u, odlazi i Salihović

S. Mlaćo

HSV je prvi put nakon 1963. godine ispao iz Bundeslige. Iako su u subotu upisali pobjedu na Borussijom M'Gladbach 2:1, nogometaši ovog tima će naredne sezone igrati popularnu Cvajtu.

Gotovo je sigurno da će HSV doživjeti velike promjene u igračkom kadru. Prema pisanju njemačkih medija na izlaznim vratima su Hahn i Diekmeier, kao i Hunt, Holtby te Muller kojima su istekli ugovori.

Kapiten Sakai i pored velikog neuspjeha najavio je ostanak, a klub će gotovo sigurno napustiti i nekadašnji bh. reprezentativac Sejad Salihović koji se nije naročito naigrao.

Po dolasku iz St. Gallena upisao je deset nastupa uz jedan pogodak i jednu asistenciju, a posljednje četiri utakmice bio je na klupi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ugovor sa njemačkim timom važi mu do ljeta ove godine. S obzirom da su mu 33 godine teško je očekivati i produžetak saradnje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi