Počinje EP za igrače do 21 godine: Jović, Foden, Kean, Zaniolo, Ceballos, Aouar...

Veliki broj talentovanih igrača

Počinje EP za igrače do 21 godine: Jović, Foden, Kean, Zaniolo, Ceballos, Aouar...

Edmir Škorić

Večeras počinje Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine.

Utakmicama Poljska - Belgija i Italija - Španija počinje EP za mlade igrače, a ovo prvenstvo bit će prilika da se na jednom mjestu vide talentovani i perspektivni igrači koji su već počeli da prave zavidne karijere.

Na EP-u u Poljskoj vidjet ćemo neke nove zvijezde, a u prvom redu Juventusov Moise Kean iz Italije i Luka Jović iz Srbije, koji je nedavno potpisao za Real Madrid.

Italija pored Keana ima još nekoliko mladih zvijezda poput A reprezentativca Mancinija, Brescinog "novog Pirla" Tonalija, Rominog Zaniola, Cutronea i Chiesu.

Španija je znala imati puno veća imena u mladoj selekciji, no i momci poput Solera, Ceballosa, Oyarzabala, Mayorala ili Dani Olma će biti velika budućnost i španskog i evropskog nogometa.

Belgija na papiru nema neko ekstra zvučno ime, ali i sami znate koliko je to talentovana zemlja i sigurno je da ćemo ove mlade i zasad anonimne momke ubrzo dobro upoznati.

Srbija uz Jovića ima i Nikolu Milenkovića, Uroša Račića, Andriju Živkovića, Nemanju Radonjića, Dejana Joveljića... Sve su to igrači koji su već dospjeli do velikih klubova u Ligama petica i od koji se može puno očekivati.

Nijemci imaju potencijala, igrači igraju uglavnom u velikim klubovima i imena poput Amirija, Maiera, Dahouda, Serdara... do sada ste morali čuti.

I Hrvatska je prepuna talentovanih klinaca. Filip Benković, Ivan Šunjić, Nikola Vlašić, Alen Halilović, Lovro Majer, Robert Murić, Nikola Moro, Josip Brekalo, Marijan Čabraja samo su neka od imena.

U istoj grupi s Hrvatskom su još Francuska, Engleska i Rumunija. Sarr, Tousart, Aouar, Guendouzi, Moussa Dembele, Marucs Thuram neki su od velikih talenata koji nose dres ove mlade francuske selekcije.

Englezi će se osloniti na kolektiv, ali ako se već mora neke izdvajati - Wan-Bissaka, Foden, Sessegnon, Demarai Gray, Solanke, Calvert-Lewin i Tammy Abraham.

Postoji još 'more' vrhunskih igrača koje ćemo gledati na ovom Evropskom prvenstvu za mlade.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Jebem te bosno tan tan tan... opet ne mogu gledat svoju italiju, nema prijenosa eura ccc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi