Počinje evropski put bh. klubova

Prvo pretkolo Evropske lige

Počinje evropski put bh. klubova

M. Šljivak

Evropski put bh. klubova počeće danas u prvom pretkolu Evropske lige.

Sloboda, Radnik i Široki predstavljaće našu zemlju u ovom takmičenju, a izazovi nisu nimalo lagani i samo su Širokobriježani favoriti za prolazak u narednu fazu takmičenja.

Najteži put imaće tuzlanska Sloboda. Za protivnika imaju izraelski Beitar iz Jerusalema, najpopularniji klub iz ove zemlje. Dodatno Tuzlacima ovaj dvomeč otežava činjenica da domaći susret igraju na Bilinom polju u Zenici, ali usprkos tome svi se nadaju pozitivnom rezultatu protiv veoma jakog protivnika.

Prvi nastup u Evropi imaće Radnik iz Bijeljine. Nakon izuzetne sezone i osvajanja Kupa Bosne i Hercegovine, tim Slavka Petrovića sada kreće u evropski pohod, a prva prepreka je bugarski Beroe.

Ekipa iz Bijeljine je doživjela mnogo igračkih promjena, no poznavajući trenera Petrovića, sigurno je da je on to sve dobro ukomponovao. Beroe jeste favorit, ali Radnik se ne treba unaprijed predati.

Široki ima možda i najlakši zadatak na papiru. Tim Slavena Muse je za rivala dobio ekipu Birkirkare s Malte i naš tim je u ovom dvomeču favorit za prolaz dalje.

Međutim, malteški fudbal je iz godine u godinu sve kvalitetniju. Isti ovaj tim je prošle sezone dobro namučio engleski West Ham i sigurno je da ekipa s Pecare ne smije podcijeniti rivala.

Termini utakmica:

18:00 Sloboda - Beitar

19:00 Široki Brijeg - Birkirkara

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

19:30 Beroe - Radnik

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi