Počinje nova sezona Prve lige FBiH: Olimpik u Vitezu, Velež gostuje kod Čapljine

Danas na programu sedam utakmica

Počinje nova sezona Prve lige FBiH: Olimpik u Vitezu, Velež gostuje kod Čapljine

Nakon dvomjesečne pauze ovog vikenda započinja nova sezona u Prvoj ligi FBiH.

Uzbuđenja na prvoligaškim terenima, bez dvojbe, neće nedostajati. Klubovi su mnogo izmijenjali svoje igračke kadrove, a u novu sezonu kao najveći favoriti za plasman u elitni rang ulaze Olimpik i Velež.

Sarajevski tim će sezonu otvoriti u Vitezu, gdje će gostovati istoimenom domaćinu, a u goste također ide i Velež koji će u malom hercegovačkom derbiju snage odmjeriti sa ekipom Čapljine.

U Konjicu će snage odmjeriti Igman i povratnik u prvoligaško društvo Goražde. Konjičani su izmijenili kadar u odnosu na prošlu sezonu, no svejedno se nadaju da će pobjedom otvoriti sezonu, baš kao i Jedinstvo koje Pod borićima dočekuje visočku Bosnu.

U Živinicama domaćem Slavenu dolazi na megdan Novi Travnik, u Kaknju se sastaju Rudar i Metalleghe BSI, dok će Orašje ugostiti Zvijezdu. Preostali meč između TOŠK-a i Bratstva se igra sutra.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga FBiH, 1. kolo:

Vitez - Olimpik
Čapljina - Velež
Igman - Goražde
Jedinstvo - Bosna
Slaven - Novi Travnik
Rudar - Metalleghe BSI
Orašje - Zvijezda

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije