Počinje saga broj 2 oko Milana i Donnarumme

Ponovo se ne razumiju

Počinje saga broj 2 oko Milana i Donnarumme

Gianluigi Donnarumma, njegov agent Mino Raiola i AC Milan se ponovo ne razumiju i čini se da počinje saga broj 2.

U prvoj sagi bilo je svega. Navijači su bili bijesni na mladog golmana koji je navodno želio napustiti klub u potrazi za većom količinom novca, pojavljivale su se višemjesečne špekulacije da će završiti u nekom drugom klubu, ali na kraju od svega nije bilo ništa jer je Donnarumma produžio ugovor.

Otprilike godinu i pol kasnije počinje nova priča. Akteri su ponovo isti, a uslovi jednako teški za klub sa San Sira.

Situacija je sljedeća: Donnarumma ima godišnju platu od šest miliona eura i važeći ugovor do 2021.godine. Obje strane već razmišljaju o produženju istog, ali pod različitim uslovim.

Corriere dello Sport prenosi kako je Raiola pokucao na vrata uprave Milana sa željom da njegov klijent dobije više novca u novom ugovoru, dok Milan želi upravo suprotno. Rossoneri žele trenutnu količinu novca koja je obezbijeđena za Donnarumminu platu ostaviti, ali ugovor produžiti što bi u prevodu značilo manju platu ali duži ostanak golmana u klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno, ovo neće ići tako lako, posebno ne sa Raiolom, pa se predviđa da ćemo ponovo svjedočiti višemjesečnim pregovorima.

U svakom slučaju, cilj Milana je što prije produžiti ugovor sa prvom zvijezdom obzirom da bi u suprotnom ona sljedećeg ljeta mogla postati meta brojnih evropskih velikana.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi