Pod vodstvom bivšeg prvotimca kluba, juniorska selekcija NK Čelik korača ka Premijer ligi
Juniorska selekcija na čelu s trenerom Arminom Duvnjakom trenutno se nalazi na prvoj poziciji u svojoj omladinskojh grupi

Zeničani žele povratak u društvo najboljih bh. ekipa

Pod vodstvom bivšeg prvotimca kluba, juniorska selekcija NK Čelik korača ka Premijer ligi

D. Kurbegović

Omladinske kategorije NK Čelik od ove sezone se takmiče u omladinskoj ligi grupa "Centar 2". U mlađim selekcijama NK Čelik došlo je i do promjene trenera, tako su klub napustili Senad Brkić i Sabahudin Bujak, dojučerašnji treneri kadetske i juniorske ekipe.


Klub je raspisao konkurs, a na njihova mjesta došli su Armin Duvnjak, dojučerašnji prvotimac koji je preuzeo juniorsku ekipu, te Izudin Kamberović, također bivši igrač Čelika, koji već ima zavidno trenersko iskustvo u nekolicini klubova.

Osim ove dvojice trenera, tu su još Nizah Hukić, Nijaz Hrustanović, te Adis Nurković, koji obavlja posao trenera u najmlađim selekcijama, ali i seniorskoj ekipi zajedno s Pavleom Skočibušićem.

Kada su u pitanju omladinske kategorije, sigurno najveći fokus je na juniorskoj selekciji, koja se nakon 18. kola nalazi na prvom mjestu sa samo jednim porazom, te četiri boda više od drugoplasirane ekipe Romari iz Viteza.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Zeničani imaju cilj da uđu u Premijer ligu BiH za juniore, a pod vodstvom Armina Duvnjaka trenutno su na dobrom putu da to i učine. Do kraja prvenstva najveći konkurenti će im biti ekipa Romaria, te Kiseljaka i Iskre, dok ne treba zaboraviti ni Vis Simm-Bau. Vrijedi istaći i da juniori u drugom dijelu sezone nastupaju bez najboljeg strijelca Emira Čančara, koji je imao tešku povredu, te je za njega ova sezona završena. Ipak ne treba zaboraviti igrače poput Međuseljca, Đaferovića, Kovača, koji skreću pažnju svojim igrama.

Nekoliko juniora Čelika već je igralo utakmice za seniorsku selekciju NK Čelik, te će u zavisnosti od važnosti utakmice i obaveza u juniorskoj selekciji biti na dispoziciji i treneru seniorske ekipe za drugi dio sezone koji počinje narednog vikenda u Kantonalnoj ligi ZDK.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi