Podatak o broju postignutih golova pokazuje koliko Unitedu nedostaje Ferguson

Svake godine je sve lošije i lošije

Podatak o broju postignutih golova pokazuje koliko Unitedu nedostaje Ferguson

Navijači Manchester Uniteda proteklih godina spadaju u grupu navijača velikih evropskih klubova koji su nezadovoljni igrama svog kluba, a čini se da ih je početak ove sezone samo još više bacio u očaj.

Vrlo čudna transfer politika trenera Ole Gunnar Solskjaera u prethodnom prelaznom roku nije dala nikakve rezultate, tačnije klub igra još slabije nego prošle sezone, a ako ćemo gledati samo po tome koliko golova postiže, onda je ovo najgora sezona u prethodnoj deceniji.

Ekipa Uniteda je u posljednjoj sezoni velikog Sir Alex Fergusona postigla čak 25 golova u Premiershipu nakon osam odigranih mečeva. Bilo je to u sezoni 2012/13, a sve poslije toga je bilo lošije...

Tako je prve sljedeće sezone postignut 21 gol nakon osam mečeva, pa ponovo 21, 19, onda 18, 15, 13, 12, 11 i sve do ovosezonskih devet. Dakle, svake godine je bilo gore i gore a klub je doživio vrhunac neefikasnosti na početku ove sezone pod vodstvom Solskjaera.

Naravno, veliki udio u tome ima i norveški trener koji je ljetos odlučio da proda prve napadačke zvijezde Romelua Lukakua i Alexisa Sancheza, a pri tome nije doveo nijedno ime u napadu. Očito je mislio da će mu Marcus Rashford i Anthony Martial biti dovoljni, ali za sada se čini da je pogriješio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba dodati i to da United na posljednja dva meča, u Premiershipu i Evropa ligi, nije postigao nijedan gol što se ovako velikom klubu dešava rijetko a i to je jedan od dokaza koliko problema ekipa ima u napadu.

Navijači se svakako nadaju da će ovi, ali i mnogi drugi problemi, nestati nakon reprezentativne pauze.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
ne nedostaje njima Ferguson nego pravi napadac oni da su doveli ronalda iz reala do sad bi vec imalo 20 postignutih golova... a ne moze se mejriti ono i ovo vrijeme tada su protivnici u PL bili puno slabiji nego sada...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi