Podatak za Ginisa: NK Čelik za polusezonu vodit će čak petorica trenera
Ozer, Seferović, Babić, Božičić i Jović sjedili su na makar jednoj utakmici na klupi NK Čelik u ulozi šefa struke u ovoj polusezoni

"Investitori" će ostati trajno upisani u historiju kluba

Podatak za Ginisa: NK Čelik za polusezonu vodit će čak petorica trenera

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon 18. kola nalaze se na desetoj poziciji sa 16 bodova na svome kontu. Zeničani kolo prije kraja prvog dijela sezone imaju dva boda više od Mladosti iz Doboja kod Kaknja, koja se nalazi poziciju niže na tabeli, koja naredne sezone vodi u Prvu ligu FBiH.

Upravo će crno-crveni u subotu u okviru posljednjeg 19.kola prvog dijela sezone gostovati kod Mladosti, čime će zaključiti prvi dio sezone, koji će sigurno ostati vječno ispisan u historiju kluba s Bilinog polja zbog neodigravanja utakmice protiv Željezničara na Grbavici, što je najveća sramota otkako klub iz Zenice postoji.

Nije to jedina sramota Zeničana u ovoj sezoni, s obzirom da klubom s Bilinog polja upravljaju ljudi koji očito ne znaju ili pak ne žele mu dobroi, no sigurno je da ga na ovaj način vode ka gašenju.

Potvrda da u redovima NK Čelik nema nikakve strategije i cilja jeste što su Čelik u dosadašnjem dijelu sezone vodila već četiri trenera, a protiv Mladosti će i zvanično biti i peti, što je sigurno za Ginisove knjige rekorda.

Sezonu na Bilinom polju počeo je turski stručnjak Hasan Ozer, koji je prošao pripreme s ekipom, te odradio šest kola, gdje su crno-crveni osvojili devet bodova. Ozer je otišao iz kluba, a Čelik je u tom trenutku bio na četvrtoj poziciji.

Utakmicu sedmog kola između Borca i Čelika, crno-crvene je s klupe predvodio pomoćni trener Almir Seferović, a utakmica je završena pobjedom Banjalučana rezultatom 3:1. Nakon te utakmice za šefa stručnog štaba imenovan je Marko Babić, bivši reprezentativac Hrvatske, ali i trener koji je na početku svoje karijere.

Babić se u Zenici veoma kratko zadržao, odradio je četiri utakmice, uz skor od jedne pobjede, jednog remija i dva poraza. S klupe Zeničana je otišao nakon domaćeg remija protiv Slobode 0:0.

Nakon odlaska Marka Babića. klub je na njegovo mjesto imenovao Slaviši Božičića, koji se najviše od svih gore nabrojanih zadržao na klupi Zeničana. Ovaj stručnjak iz Srbije, na klupi Zeničana bio je na sedam utakmica (računajući i neodigrani meč na Grbavici), te je imao skor od dvije pobjede i pet poraza. Jučer je ovaj trener dogovorio raskid saradnje s klubom, kolo prije kraja prvog dijela.

Zeničane će u posljednjem kolu protiv Mladosti voditi s klupe prvi pomoćnik Igor Jović, koji ima Profi licencu, ali će i on nakon utakmice bez obzira na ishod otići iz kluba. Računajući i posljednje 19. kolo koje se igra predstojećeg vikenda, crno-crvene će s klupe u prvoj polusezoni u zvaničnim utakmicama voditi pet različitih trenera, koji su makar jedanput bili na klupi ekipe u zvaničnoj utakmici. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ako već ne mogu dobrom organizacijom, rezultatima i drugim stvarima privući pažnju javnosti na sebe, Zeničani su to uspjeli negativnim marketingom i sramotom da u ovoj polusezoni ne odigraju jedan meč zbog neizmirenih obaveza, te da za jednu polusezonu promijene čak pet trenera, što se rijetko gdje dešava u svjetskom nogometu.

Zato je NK Čelik tu gdje jeste godinama, a klub po svemu što posjeduje trebao bi svake godine da bude u vrhu bh. nogometa.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Samoiskreno
sarajevo prvo na tabeli titule, kup i horde protestuju, celik se gasi zenica suti a ono najbolnije robijasi sute, sto li pitanje je.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi