Podignuta optužnica protiv sudije autora najskandaloznijeg penala u regiji
Foto: Screenshot

Obradović uskoro pred sudom

Podignuta optužnica protiv sudije autora najskandaloznijeg penala u regiji

Krajem maja prošle godine sudija Srđan Obradović je digao veliku prašinu u srbijanskoj javnosti dosudivši jedan od, najblaže rečeno, čudnijih penala koje smo ikada vidjeli.

Naime, Obradović je u duelu srbijanske Superlige između Spartaka i niškog Radničkog odigranom u Subotici dosudio šokantan penal za domaće iz kojeg su oni postigli gol za konačnih 2:0.

Nikome nije bilo jasno na osnovu čega je Obradović dosudio penal, a nedugo nakon utakmice je sudija i priveden. U pritvoru je proveo mjesec dana prije nego što je pušten da se brani sa slobode.

Srbijanski mediji prenose da je danas i potignuta optužnica protiv Srđana Obradovića i to od strane Posebnog odjeljenja Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Kako prenose Novosti, sudija iz Jagodine se tereti za zloupotrebo službenog položaja, a Posebno odjeljenje Višeg suda bi uskoro trebalo zakazati glavni pretres.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Sudija Obradović se, dakle, tereti da je tokom utakmice Spartak - Radnički zloupotrijebio službeni položaj na način da je favorizovao domaću ekipu i pomogao joj da dođe do pobjede.

Kako navode srbijanski mediji, penal protiv Radničkom je bio samo najočiglednija od mnogih Obradovićevih pogrešnih i kontroverznih odluka tokom proteklih godina.

Top Komentari

K79
kriminalci i ubice šetaju slobodno a sudija bio mjesec u zatvoru zato što je dosudio penal u šaban ligi ? !!
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi