Podjela bodova na Olimpicu
Pato dva puta pogodio mrežu Rome

Derbi 18. kola Serije A

Podjela bodova na Olimpicu

E. Škorić

Golovima Pata Milan je preokrenuo vodstvo Rome, no večeras odlični Crnogorac Mirko Vučinić spasio je Romu u golovima bogatom derbiju 18. kola Serije A.

Iako su ga mnogi mediji najavljivali na klupi, Beckham je na čuđenje svih prisutnih od prve minute zaigrao. I ponovo je bio u bijelom dresu, ali ovaj put Milanovom.

"Rossoneri" su utakmicu počeli sa samo jednim napadačem, no iza isturenog Pata vrebali su Ronaldinho, Kaka, Seedorf i debitant David Beckham. Zaista, vezni red je izgledao kao "dream team", ali samo na papiru. Jer su Kaka, Beckham i Ronaldinho bili "nevidljivi" bar prvo poluvrijeme koje je Roma dobila.

Roma bez lidera i najvažnije karike Francesca Tottija, no to se toliko nije ni osjetilo na početku utakmice. Mirko Vučinić iskorištava jednu gužvu u šesnestercu Milana te spretno loptu šalje iza leđa Abbiatija. Hladni Olimpico je proključao, gol Vučinića je skoro nagovijestio bolje dane za "vučicu".

Drugo poluvrijeme počinje u znaku "crveno-crnih", Jankulovski odigrava za Kaku na lijevoj strani, a ovaj pronalazi Pata iza Romine odbrane. Beckham ostaje iza njega i gleda na linijskog sudca koji nije podigao zastavicu i Pato pogađa za izjednačenje.

Samo nekoliko minuta poslije mladi Brazilac ponovo pogađa mrežu Rimljana. Pato je dobio duel sa Mexesom te matirao Donija na golu Rome. Gol koji je domaćima došao kao sol na ranu. No, Roma se ne predaje i pokušava doći do izjednačenja. Poslije toga Ancelotti zatvara prilaz Milanovom golu te Ambrosinija ubacuje umjesto Ronaldinha.

U 72. minuti Roma ipak uspijeva poravnati rezultat na 2:2. Crnogorski napadač je ponovo pogodio. Brighi je šutirao, Abbiati samo odbio, a Vučinić glavom pogodio i spasio Romu poraza.

Ovim remijem ne mogu biti ni jedni zadovoljni, Roma se popela za jedno mjesto na tabeli, Milan ostaje trećeplasirana momčad Serije A.

AS Roma - AC Milan 2:2
Vučinić 22' (1:0)
Pato 48' (1:1)
Pato 52' (1:2)
Vučinić 72' (2:2)

Tabela:

Potražite više informacija na temu Serie A:

1. Inter 43
2. Juventus 39
3. AC Milan 34
4. Napoli 33
5. Genoa 32
6. Fiorentina 32
7. Lazio 30
...............
18. Torino 15
19. Reggina 13
20. Chievo 10

 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.