Podjela bodova u Tešnju

Bez pogodaka u derbiju donjeg dijela tabele

Podjela bodova u Tešnju

S. Mlaćo

U derbi susretu donjeg dijela tabele Prve lige FBiH danas su u Tešnju snage odmjerili TOŠK i Jedinstvo (0:0).

Domaći su prvo zaprijetili preko Suljića čiji udarac brani golman gostiju Alijagić. Tri minute kasnije Jedinstvo je moglo povesti, ali jedan gostujući nogometaš nije bio precizan, iako se našaou u situaciji jedan na jedan sa golmanom domaćih Bošnjakom koji je sjajnim refleksom spasio svoj tim.

U 33. minuti Oglečevac je zaprijetio za domaće, međutim lopta je otišla pored gola Jedinstva.

U drugom poluvremenu TOŠK je imao više od igre, a u 47. minuti pokušaj Beširovića brani danas sigurni Alijagić.

U 62. minuti nova šansa za domaće, Suljić je natrčao na jednu odbijenu loptu i šutirao pored stative gostiju.Gosti su se većim dijelom meča orijentisali na odbranu svog gola, dok su domaći na sve načine pokušavali doći do pogotka i upisati tri boda.

Nisu u tome uspjeli i završilo je početnih 0:0.

Nakon 24. kola TOŠK ima 22 boda i ostao je na 14. mjestu, dok je Jedinstvo na 15. mjestu sa 21. osvojenim bodom i oba tima će do kraja sezone voditi veliku borbu za ostanak u ligi

NK TOŠK - NK Jedinstvo 0:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK TOŠK: Bošnjak, Hrvat, Hasanbašić, Papaz, Hodžić, Kurdić, Beširović, Oglečevac, Suljić, Radulović, Rastoder.

NK Jedinstvo: Alijagić, Vučić, Demirović, Dizdarić, Mujagić, Jašarević, I. Hodžić, E. Hodžić, Radosavljević, Jazvin, Remić.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti