Podmlađeni sastavi za večerašnji sudar Španije i Francuske
Foto: EPA

Deschamps i Lopetegui odlučili isprobati nove talente

Podmlađeni sastavi za večerašnji sudar Španije i Francuske

Večeras će se na Stade de Franceu odigrati uistinu zanimljiv prijateljski meč, i to između dvije fudbalske velesile, Francuske i Španije.

Očekuje se da se publici širom svijeta predstave mnogi mladi talenti, od kojih neki u zadnje vrijeme privlače mnogo pažnje fudbalske javnosti.

Didier Deschamps je dugo bio u potrazi za mladim, talentovanim igračima, a ekipa koja će večeras istrčati na teren bi mogla, u svojim redovima, imati čak 11 igrača ispod 25 godina starosti.

Ukoliko svi budu spremani, večeras bi za Francuze mogli nastupiti, između ostalih i, Alphonse Arbeola, Djibril Sidibe, Samuel Umtiti, Raphael Varane, Layvin Kurzawa, Adrien Rabiot, Paul Pogba, Ousmane Dembele, Kingsley Coman, Kylian Mbappe i Anthony Martial.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Sa druge strane i trener Španije, Lopetegui, računat će na veliki broj mladih igrača, poput, Sergia Rica, Danija Carvajala, Iniga Martineza, Jesusa Valleja, Jose Luis Gaye, Isca, Suala Nigueza, Alcantare, Kokea, Alvara Morate i Inakija Williams.

Očekuje nas uistinu odličan duel, i prilika da vidimo neke nove igrače u reprezentativnim dresovima ove dvije reprezentacije. Utakmica se igra, večeras, a početkom u 21:00.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi