Podolski donio najtežu odluku u karijeri
FOTO: EPA

Posvetit će se drugim stvarima

Podolski donio najtežu odluku u karijeri

Lukas Podolski na društvenim mrežama je saopštio da prekida svoju epizodu u reprezentaciji Njemačke. 

Iskusni napadač Galatasaraya odlučio je umiroviti svoj dres sa brojem 10, a nakon što je o tome obavijestio njemačkog selektora Joachima Löwa, sve je podijelio s javnošću. 

"Prije početka nove sezone donio sam odluku da više ne nastupam za reprezentaciju. O tome sam obavijestio selektora i odlučio sam se posvetiti drugim stvarima. Pod time mislim na moju porodicu koja sigurno neće žaliti što ću sada imati više slobodnog vremena", napisao je Podolski, dodavši:

"Odluka nije bila laka jer je za mene reprezentacija uvijek bila nešto posebno", dodao je Podolski i zahvalio se saigračima, selektorima i navijačima na podršci koju je imao u proteklim godinama. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podolski je inače treći igrač po broju odigranih utakmica u dresu Njemačke, a prije njega  'zbogom' reprezentaciji je rekao i Bastian Schweinsteiger. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije