Podolski karijeru nastavlja u Galatasarayju

Dogovorena trogodišnja saradnja

Podolski karijeru nastavlja u Galatasarayju

Adnan Beganović

Njemački ofanzivac Lukas Podolski nova je akvizicija turskog prvaka Galatasarayja, javljaju njemački mediji.

Lukas Podolski, koji je proteklih pola godine igrao u Interu kao posuđen igrač Arsenala, dogovorio je saradnju sa Galatasarayjem s kojim će u narednim danima potpisati trogodišnji ugovor.

Njegov agent Nassim Touihri nije htio potvrditi da je postignut dogovor sa turskim klubom, no zato je potvvrdio da je s menadžerom Arsenala obavio rundu pregovora.

"Imali smo jako dobre razgovore sa Arseneom Wengerom", izjavio je agent njemačkog ofanzivca, pa je dodao:

"On bi želio Lucasa u timu, ali ne može mu garantovati standardno mjesto u timu. Na kraju razgovora došli smo do zaključka da bi najbolje bilo da Lucas promijeni klub".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Podolski je seniorsku karijeru počeo u Kolnu odakle je 2006. godine stigao u Bayern. U redovima njemačkog velikana zadržao se do 2009. kada se ponovo vraća u Koln, da bi 2012. pojačao Arsenal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.