"Podržite Terryja"

Rooney poručio navijačima:

"Podržite Terryja"

Adnan Beganović

Wayne Rooney je pozvao navijače engleske reprezentacije da ne zvižde Johnu Terryju u prijateljskoj utakmici protiv Egipta u srijedu.

Napadač Manchester Uniteda zamolio je navijače da podrže Terryja, koji je izgubio kapitensku traku nakon navoda o vanbračnoj aferi.

"On više nije kapiten, ali je i dalje veliki igrač i veliki vođa", rekao je Rooney.

Rooney je također kazao da je spreman za sutrašnji meč na Wembleyju uprkos problemima s koljenom.

Sutrašnja utakmica bit će prva za englesku reprezentaciju nakon što je kapiten Chelseaja Terry optužen za vanbračnu aferu s djevojkom Waynea Bridgea, bivšeg saigrača u londonskom klubu, koji sada nastupa za Manchester City.

Dvadesetdevetogodišnjeg Terryja izvrijeđali su navijači Cityja tokom utakmice koju je Chelsea izgubio 4:2 i u kojoj je Bridge odbio da se rukuje s njim prije početka meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.