"Podsjeća me na Brazilca Ronalda, može igrati u Realu i Barceloni"

Leao bi mogao da bude pravo pojačanje

"Podsjeća me na Brazilca Ronalda, može igrati u Realu i Barceloni"

E. Škorić

Rafael Leao je iz Lillea prešao u Milan i navijači ovog kluba mogu da očekuju puno, barem ako je vjerovati riječima bivšeg napadačevog trenera.

Leao je za 35 miliona eura stigao u Milan, a njegov bivši trener Tiago Fernandes, koji ga je trenirao u omladinskom pogonu Sportinga, govori da je riječ o vrhunskom talentu.

"Rafael je devetka i često igra jedan na jedan. Rekao bih da me podsjeća na Brazilca Ronalda zbog njegovog tempa, tehnike i kvalitetne završnice. Možda se još mora poboljšati u zračnoj igri, ali želim reći navijačima Milana da je Leao šampion koji sam može da odluči utakmicu", kazao je Fernandes.

"On sigurno ima talent da igra za Real Madrid, Barcelonu i sve najbolje klubove u Evropi. Dobar je za bilo kojim tim na svijetu i pred njim je slavna karijera", dodao je Fernandes.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mladi napadač debitovao je u prijateljskoj utakmici Rossonera na Kosovu i za poluvrijeme je sjajno asistirao Fabiju Boriniju kod gola za 2:0.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi