Pogbi kapitenska traka nije donijela sreću

Pauzirat će nekoliko sedmica

Pogbi kapitenska traka nije donijela sreću

Paul Pogba je sinoć na Old Trafford istrčao sa kapitenskom trakom, ali ona mu nije donijela sreću.

Francuski reprezentativac je dobio čast od trenera Manchester Uniteda Josea Mourinha da kao kapiten predvodi ekipu u meču 1. kola grupne faze Lige prvaka protiv Basela, ali on je na terenu proveo samo 19 minuta. 

Razlog izlaska iz igre je povreda, a umjesto njega je ušao Fellaini. Pogba je i ranije imao problema sa tetivom, a zbog te povrede je prije šest mjeseci morao pauzirati. Čini se da je ovog puta u pitanju nešto teža povreda, a prve prognoze kažu da Pogbu nećemo gledati na terenu narednih šest sedmica što će svakako biti veliki hendikep za Manchester United.

To znači da će ovaj vezista najvjerovatnije propustiti mečeve protiv Everona u Premiershipu, Burton Albiona u Liga kupu, Southamptona u Premiershipu, CSKA Moskve u Ligi prvaka, te Crystal Palacea i Liverpoola u Premiershipu. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Manchester United je sinoć savladao Basel sa 3:0 na domaćem terenu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi