Pogledajte Icardijev gol iz drugog ugla i bit će vam jasno koliki je majstor
Postavljanje, praćenje lopte i saigrača, čekanje pravog trenutka i eksplozivnost... Školski!

Dokaz majstorstva

Pogledajte Icardijev gol iz drugog ugla i bit će vam jasno koliki je majstor

Da bi neko bio vrhunski napadač, potrebno je prvenstveno da često ulazi u velike šanse, a tek onda da ih koristi što je bolje moguće.

Icardi je u dresu Intera postigao 113 golova na 191 utakmici i na putu je da postane jedan od najvećih igrača u historiji ovog kluba, naravno pod uslovom da se tamo zadrži još duži niz godina.

Budući da je Icardi češće u fokusu javnosti zbog Wande, neke nove tetovaže, (ne)pozivanja u reprezentaciju Argentine ili nečeg sličnog, mnogi slabije obraćaju pažnju na to kakav je, zapravo, fudbalski majstor.

Tako su i za sinoćnji gol protiv Milana u sudijskoj nadoknadi mnogi okrivili Donnarummu, koji svakako snosi dio krivice, ali malo ko je obratio pažnju na kretnju Maura Icardija prije postizanja pogotka.

To se najbolje može vidjeti na snimku gola iz drugog ugla, gdje se lako može primijetiti kakav "nos za gol" ima Icardi. Svog čuvara je u trku prevario varkom tijela, te pronašao sebi prostor da zabije gol i po ko zna koji put postane heroj svoje ekipe. To kako se Icardi postavio, pratio loptu, saigrača i čekao pravi trenutak da utrči... Jednostavno, školski. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Možda se da raspravljati o tome kakav je Mauro Icardi čovjek, ali da je veliki igrač - Oko toga ne bi trebalo mnogo diskutovati.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi